Mesdruk instellingen

Mesdruk instellingen (standaard) #

De mesdruk bepaald hoe diep het plotmesje in het materiaal snijdt. Worden de labels niet diep genoeg of juist té diep uitgesneden?
Controleer of de mesdruk instellingen correct staan ingesteld, deze kunt u beheren door op het zwarte mesdruk instellingen icoon te drukken.
Wij adviseren wij een mesdruk van ~40 tot max 50, waarbij de mespunt van uw plotmes ~0,5mm uitsteekt. Dit kan u makkelijk veranderen door de houder in de machine te houden en het bovenste gedeelte naar rechts te draaien voor meer uitsteken van het mes of naar links draaien voor minder het mes te laten uitsteken. (Zie foto)

1. Druk  op de + om de mesdruk te verhogen of op de  om de mesdruk te verlagen.
Pas dit stapsgewijs aan totdat de gewenste snijdiepte is bereikt. Meestal is de beste druk tussen de 40 en 50 mesdruk.

2.
Druk daarna op het blauwe test-plot icoon om een test uit te voeren

3. Bent u tevreden met deze instellingen? Druk op de groene knop om te bevestigen
Wilt u stoppen met de wijzigingen? Druk op de rode knop om te annuleren.

Mesdruk bij gelamineerde labels #

De lamineer-functie op uw biedt u de mogelijkheid om uw labels van een beschermende laag te voorzien. De standaardinstellingen zullen in de meeste gevallen voldoen,merkt u echter dat uw gelamineerde labels niet goed worden gesneden? U kunt de mesdruk-instellingen hiervan apart instellen.

1. Druk op de + om de mesdruk te verhogen of op de  om de mesdruk te verlagen.
Pas dit stapsgewijs aan totdat de gewenste snijdiepte is bereikt.

2.
Druk daarna op het blauwe test-plot icoon om een test uit te voeren.

3. Bent u tevreden met deze instellingen? Druk op de groene knop om te bevestigen
Wilt u stoppen met de wijzigingen? Druk op de rode knop om te annuleren.

Niet verholpen? #

Heeft u de bovenstaande stappen gevolgd en snijdt uw SMS-R1 nog steeds niet correct? Dan is de kans groot dat uw (snij)plotmes versleten of defect is. Lees in dit artikel hoe u dit eenvoudig vervangt.

Go to Top